משרד ביתי
משרד ביתי הוא הרבה יותר מרק שולחן, כיסא ומחשב. הוא למעשה מקום שדורש פרודוקטיביות. כזה, שיאפשר להשיג איזון נכון בין עבודה לבית.
בשנים האחרונות, עבודה מהבית הפכה להיות יותר ויותר פופולרית, זה התחיל בקורונה, חלק מהאנשים שמרו על שגרה כזו שאחת לכמה ימים הם עובדים מהבית, יש כאלו שנשארו לעבוד מהבית ויש כאלו שעכשיו יותר מתמיד, בשל המלחמה, זה הפך להיות עבורם רלוונטי וחשוב. אז לא משנה אם אתם שכירים, עצמאיים, משולבים או סטודנטים, משרד ביתי הפך להיות מצרך נחוץ כמעט בכל בית וכמו בכל דברים בחיים, עבודה מהבית יכולה להיות בעלת יתרונות רבים, אך גם חסרונות בצידה עבור אנשים מסוימים.
יש שיגידו שהם אוהבים את העבודה מהבית ויש כאלו שיגידו שזה פשוט לא עובד להם טוב.
עבודה מהבית דורשת לסגל הרגלים נכונים, ואם אין לכם את התנאים המתאימים על מנת ליצר משמעת עצמית גבוהה לעבודה פרודוקטיבית, דאגו שלפחות פינת העבודה שלכם תקדם שגרת עבודה נכונה.
הכנתי לכם רשימה של כל מה שאתם צרכים בשביל לייצר לעצמכם משרד ביתי. יאללה בואו נצלול לפרטים:
1. מרחב עבודה ייעודי – בחרו מרחב מתאים שאפשר לעבוד בו בשקט ובנוחות, זה יכול להיות פינה, חדר, אזור שהוא פנימי ומנוטרל מגירויי הבית – מקום שהוא לא מרכז הבית. הפכו את המקום הזה להיות המקום שייעודי לעבודה בלבד ושלא יהפוך להיות אזור משחקים, פינת משפחה או אחר. זאת, משום שהפרדה פיזית ברורה בין סביבת עבודה לסביבת מנוחה, תכין אתכם פסיכולוגית לביצוע משימות, ותרגישו יותר "אסופים" וממוקדי מטרה.
2. ישיבה בנוחות לאורך זמן – אי נוחות פיזית מובילה לשינויים מתמשכים בתנוחה, הפסקות להתמחויות וזרימת דם לקויה. במצב זה, לא רק שהמיקוד שלכם נפגע, אלא שאתם גם גורמים לנזק אורתופדי לטווח ארוך. תשקיעו בכיסא נוח, כזה שלא ידרוש מכם לשנות תנוחה אחת לכמה דקות. עם זאת, אל תשכחו מידי פעם לעמוד, ללכת ברחבי הבית תוך כדי שיחת טלפון, לעשות הפסקות למתיחות וקפיצות במקום בשביל להזרים את הדם שיגביר את הריכוז וימנע לחץ פיזי רב מידי על האגן והגב.
3. תאורה – תאורה לא מספקת עלולה לגרום למאמץ בעיניים, לעייפות ולכאבי ראש. אור טבעי מגביר רוגע ומשרה ריכוז, אם תוכלו למצוא חלל שהוא מואר באופן טבעי, זה ישפר לכם את הפרודוקטיביות בעבודה, אך חשוב מאוד בנוסף לאור הטבעי, לדאוג למקור אור מעל השולחן או בסביבתו כך שהאור יגיע באופן ישיר לאזור העבודה מבלי לאמץ את העיניים.
4. סדר וארגון – כשעובדים מהבית, אחד הדברים החשובים הם אפקטיביות ופרודוקטיביות כפי שציינתי בסעיפים הקודמים, ולסדר וארגון יש תפקיד חשוב בנושא, כשאר שולחן העבודה מבולגן, עמוס ומלא זה עשוי לייצר הסחת דעת ויזואלית ובכך, להוציא מריכוז או אף לגרום לבזבוז זמן בחיפוש אחר מסמכים וציוד משרדי רלוונטי. באמצעות הוצאת חפצים שאינם הכרחיים או קשורים לעבודה ובאמצעות כלי ארגון משרדיים נוכל לשמור על סדר וארגון רציף לאורך זמן וסביבה שאינה עמוסה.
5. מערך חשמל ותקשורת – מוביל אותי ישירות לסדר וארגון במערכת החשמל והתקשורת בסביבת העבודה, כדאי לדאוג שבאזור פינת העבודה יהיו כבלים וחשמל נגישים על מנת שיאפשרו עבודה רציפה ונוחה מבלי להיתקל בבעיות שקשורות בתקשורת, אינטרנט וחשמל. תקשורת וחשמל נגיש, נקודת טלפון, חיבורים למספר מכשירים חשמליים, מדפסת, מסך, מחשב, מערכת אודיו, מטעם, וכדומה. אסכינן כבלים, ננסה לצמצם כבלים כמה שניתן ואם אף נצליח, נשלב צינורות קוברה להסתרת כבלים ובנוסף, מערכות אלחוטיות כמו עכבר ומקלדת.
6. סביבת עבודה מלאת השראה – קישוט המשרד הביתי זה המקום להעז. איך? עם עציצים, פריטי אמנות, ציוד משרדי, צבע קירות, צביעת קירות בצורה מעניינת.
צבעים שנותנים אווירה חיובית ומשרים ריכוז יכולים להיות כגון: מוקה עדין, כחול, ירוק, טפט והדפסים. דוגמאות צבע: ISO0433, NRC061, NTC074, NRC067, NTC043, NRC085,, ISIS0139, ISO133
מי שמכיר אותי, יודע שאני צמחיה, מכניסה לכל חלל, אז גם פה, בחדר העבודה, אדאג להכניס צמחיה שתכניס ירוק והרבה אווירה, תשפר את האסתטיקה, את מצב רוח ובעיקר את הריכוז.
פריטים דקורטיביים כמו לוח שנה, שעון, מכונת כתיבה ישנה, פרטים יקרים לליבכם כמו תמונות, ספרים שקשורים לתחום שלכם – כל מה שמתאים לפן האישי שלכם או שמאפיין את עבודתכם. אבל שימו לב לא להעמיס יתר על המידה אחרת זה יהיה עמוס וישפיע על הפרודוקטיביות!
7. אקוסטיקה – רעש הוא אחד הגורמים הנפוצים ביותר לפגיעה בפרודוקטיביות. בימים אלו, שרובנו סובלים גם ככה מהפרעות קשב וריכוז בשל תופעת הטלפונים, מסכים, מספר פעולות במקביל, אקוסטיקה ורעשי התרחשויות הבית, לא תורמות במיוחד לרצף העבודה.
על כן, כשאתם בוחרים את פינת העבודה, תנסו למקם אותה בסביבה הכי פחות רועשת שניתן בביתכם. שנית, דאגו לעבוד עם אטמי אוזניים או אזניות ממסכות רעשים ובאמצעות מוזיקה מונוטונית ושקטה, תמסכו את הרעשים מתוך הבית ומחוץ לו.
8. ילדים צעירים בסביבה? דיברנו הרבה על פרודוקטיביות, על הצורך ביעילות וריכוז במהלך יום עבודה שמתקיים בבית.
אבל צריך לזכור, שישנם מצבים שבהם הילדים נשארים בבית מסיבות שונות, הילדים חולים, יש מלחמה, שביתות ומה לא? במקרה של ילדים קטנים, תשקלו להוסיף מרחב קטן לצידכם עבור הילדים, שיהיו לידכם כשאתם צרכים לעבוד הרבה שעות עבודה, ועל מנת שלא יקטע לכם את זרם העבודה, הם יוכלו לשבת לצידכם, ולהיעזר בכם כשיצטרכו כמו למשל בשליטה על המחשב ומהלך השיעור, ושאתם עדין תמשיכו ברצף העבודה שלכם ולידם. להם זה מקנה ביטחון, לכם זה נותן עוד זמן איתם. גם אם בא להם להיות לידכם לצייר, לעשות עבודה, לשחק, יש להם את האזור שהוא שלהם, ואתם שם לידם.
ככל שתמקדו את הצרכים שלכם, תצליחו לייצר חדר עבודה אידיאלי.
אם אתם צרכים עזרה בתכנון חדר כזה, בואו נדבר.
🖤
*תמונה נלקחה מהפינטרסט