טיפים חשובים לתכנון קיר הטלוויזיה
לפעמים נדמה שהכל ברור וידוע לנו ואין תורה מאחורי מיקום טלוויזיה… אבל בפועל, חשוב מאוד לקחת בחשבון שצפייה בטלוויזיה היא חוויה, ואיכות הצפייה לא נקבעת רק על ידי איכות הטלוויזיה אלא גם על ידי תנאים פיזיים בחדר, כמו המרחק מהמסך וגם התאורה.
כדי שחווית הצפייה שלכם בטלוויזיה תהיה איכותית, חשוב שתהיה ספה נוחה ומפנקת, כריות וטקסטיל רך ומזמין, תאורה מתאימה וחברה טובה. אבל לא פחות חשוב, מיקום הטלוויזיה על הקיר. אז זה נראה פשוט וברור שהטלוויזיה על הקיר, אבל יש פרמטרים חשובים שיש לקחת בחשבון כשמתכננים את מיקומה וכן, את סביבתה:
1. מיקום קיר הטלוויזיה – בתכנון עיצוב הבית, חשוב להחליט ולבדוק מה יהיה הקיר המתאים ביותר למקם בו את הטלוויזיה. ההחלטה תהיה על בסיס מבנה החלל, מיקומי חלונות וזווית הקיר ביחס למיקום הספה ורהיטים אחרים הקיימים בחלל.
2. מרחק הטלוויזיה מאזור הצפייה – המרחק בין הספה לטלוויזיה משתנה בהתאם לחלל. לכל חדר בבית יש את הייחודיות שלו והמקום שיש לך לטלוויזיה בסלון שונה מהמקום בחדר השינה, בחדר הילדים או בכל מקום אחר בבית. עם זרוע, בלי זרוע, על הקיר, על רהיט. לכן, חשוב שתדעו בדיוק איפה הטלוויזיה תעמוד. החלטתם? מעולה. כעת הגיע הרגע לבדוק מה טווח הגדלים הריאלי לטלוויזיה שאותה תוכלו לרכוש. כדאי לשים לב שהמרחק יהיה מתאים לגודל הטלוויזיה וכי הספה ממוקמת במקום הנכון כדי להבטיח חווית צפייה מושלמת. כמובן שצריך גם לשים לב לגודל הטלוויזיה ביחס לגודל הקיר כך שלא תבלוט מעבר לגבולות הקיר ותהיה חשופה לסכנת התקלות, שבירה ואחר.
3. גובה התקנת הטלוויזיה – במידה והחלטתם למקם את הטלוויזיה על הקיר, חשוב להתקין אותה בגובה המתאים.
במצב ישיבה, גובה הטלוויזיה המומלץ הינו 80-90 ס"מ מהרצפה (מהחלק התחתון).
במצב שכיבה, גובה הטלוויזיה המומלץ הינו 120-140 ס"מ מהרצפה (מהחלק התחתון).
4. תאורה – כדי להבטיח חווית צפייה מושלמת, חשוב לשים לב לתאורה בחדר. בראש ובראשונה, כדאי לוודא שהטלוויזיה לא ממוקמת מול חלון מאחר וזה עלול לגרום לבעיות בחוויית הצפייה. במידה וזה המצב ולא ניתן למקם באף מקום אחר נדאג לווילון שניתן יהיה לסגור בזמן צפייה בטלוויזיה. כמו כן, הוסיפו תאורת אווירה כך שבערב כשתרצו לצפות בסרט או בסדרה איכותית, תוכלו לכבות את האור הראשי ולהשאיר תאורה קטנה לצפייה בריאה.
5. אחסון כבלים וחוטי חשמל – כדי למנוע בלגאן של חוטי החשמל, אשר משפיעים על האסתטיקה, כדאי לקחת בחשבון מראש את האחסון המתאים להם ולוודא שהם מסודרים בצורה הנכונה ולא נראים מסורבלים ומפריעים. ניתן להשתמש במגוון רחב של פתרונות אחסון. הפתרון המשמעותי ביותר, הוא חציבת תעלת קוברה בקיר אשר בתוכה תעבור תשתית הטלוויזיה: חיבור הרשת, הממיר וכל דבר אחר אשר דרוש לה. לתעלה 2 פתחים, האחד מאחורי הטלוויזיה והשני נמוך מאחורי השידה.
6. אורך מזנון הטלוויזיה – לפני שאתם ממהרים לרכוש שידה לטלוויזיה, תבחנו מה הם מכשירי המדיה שתמקמו בה? מגבר, DVD, ממיר, רמקול, וכדומה?
האם שידת טלוויזיה הכרחית בכל סלון? עד לא מזמן, בכל סלון ממוצע הופיע מכשיר DVD, מגבר, דיסקים, רמקולים ועוד כל מיני מכשירים כאלו ואחרים ואפילו ספרי קריאה, ועל מנת לאחסן אותם, היה צורך בשידה. היום, בחיים המודרניים, הטכנולוגיה השתכללה כך שאין צורך כמעט באף מכשיר טכנולוגי באזור הטלוויזיה, אפילו לא ממיר (טלוויזיות חכמות וזה) ושליטה מלאה מהטלפון הנייד. וישנם מקרים בהם יהיו כאלו שיעדיפו להישאר ללא שידה ובכל זאת יש להם ממיר או מכשיר חשמלי אחר שיש לחבר לטלוויזיה, במקרה כזה, ניתן למקם את ממיר הטלוויזיה באזור אחר בבית או מאחורי הטלוויזיה (במידה והיא לא טלוויזיה דקה והממיר מהדור החדש, קטן) ולהתקין עינית. ובכל זאת, מתי כן נצטרך שידה בקיר טלוויזיה? כשבכל זאת יש לנו מכשירי מדיה שונים שלא נרצה להיפטר מהם, ונצטרך להסתיר את הכבלים שלהם. כשנרצה להפוך את קיר הטלוויזיה למוקד עיצובי, ולשלב בתוכו פריטי אומנות, ספרים ותקליטים. כאשר הבית שלנו לא מכיל מספיק אזורי אחסון והמזנון יכול להוות לנו אזור אחסון סגור. או במקרה שבו אתם ממש אוהבים שידות ורוצים למקם אחת כזו בסלון.
אם תיישמו את כלל הנקודות האלו, קיר הטלוויזיה שלכם יהפוך להיות חווית צפייה מושלמת.
ואם אתם רוצים שאעזור לכם בתכנון הקיר, פשוט דברו איתי.
(תמונה מספר 1 ותמונה מספר 4 לקוחות מהפינטרסט)
🖤